پرش به محتوا

تشخیص تقلب در سئو (محتوای سایت) به وسیله‌ی گوگل

بگذارید اول بسم الله بگوییم که افت رنکینگ برای مدیران سئو امری طبیعی به حساب می‌آید و گاهی به وجود آمدن آن دور از انتظار نیست که در برخی موارد حتی علت آن نیز مشخص نمی‌شود. (یعنی نباید از آن وحشت داشته باشید!)

افت رنکینگ موجب خواهد شد که گوگل سایت را به خاطر مشکوک شدن به تقلب بیشتر تحت نظر قرار دهد و این تصور را داشته باشد که سایت می‌خواهد با روش‌های غیر قانونی به رنکینگ مورد نظر خود دست یابد و این رنکینگ را به روشهای غیر معمول ارتقا دهد.

چگونگی تشخیص تقلب در مدلی فراتر از الگوریتم‌های گوگل

گلایه‌ی برخی کاربران از این موضوع است که چند لغت مهم و عمده‌ی آنها به صورت آنی با افت رتبه روبه رو می‌شوند. این برای چند مورد از پروژه های مختلف دوستان پیش آمده بود و وقتی دقیق‌تر شدیم، به این مهم دست یافتیم که برای هر کلمه تقریباً ده رتبه افت ثبت شده است. با ارزیابی بیشتر دریافتیم که این افت رتبه هیچ ارتباطی به الگوریتمهای گوگل نداشته است!

اما علت چیست؟ ما در بسیاری موارد علت این پدیده را بررسی نمودیم و دریافتیم که غالباً هنگامی با این مسئله روبه رو می‌شوید که محتوای ایجاد شده برای سایت، یک «شبه کپی» است نه یک کپی کامل!

شبه کپی چیست؟

اصطلاح «شبه کپی» به مقاله‌ای اطلاق می‌شود که در ظاهر اصلی و اورجینال می‌باشد و به طور انحصاری به وجود آمده است. ولی باید گفت که در حقیقت یک کپی از یک مقاله دیگر می‌باشد که فقط ویرایش لغات آن صورت گرفته است تا در نهایت به عنوان کپی در نظر گرفته نشود. متاسفانه اخیراً همه در حال استفاده از این روش هستند و با خود گمان می‌کنند که با این حرکت یک نابغه سئو به حساب می‌آیند!

علت این گرایش هم روشن است! آیا شما حوصله و وقت و هزینه این را دارید که بروید به بازار و با افراد مصاحبه کنید و از روی آن برای سایتتان مقاله بنویسید؟ معمولا اکثرا این کار را انجام نمی دهند و سعی می کنند با روش ماسمالیزاسیون، همان مطالبی که در اینترنت است را تغییر داده و به نام خودشان منتشر نمایند. ( طبیعی است که اگر همه ی سایت ها این کار را بکنند، هیچ مطلب جدیدی به فضای وب اضافه نمی شود و یک سری مطالب که در اینترنت هستند، فقط بیانشان عوض گشته و بارها و بارها منتشر می گردند!!!)

به عنوان اولین نکته خوب است بدانید که سایت‌هایی که در آنها مطالبی در معرض عموم قرار می‌گیرد که تولید خود سایت است و کپی برداری نیست (سایت‌های با مطالب اصلی)، می‌توانند از کپی شدن مطالبشان به وسیله‌ی دیگر سایت‌ها به گوگل شکایت نمایند.(قانونی کپی رایت) شکایات رسیده به گوگل به شکل دستی و توسط یک کارشناس مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. (این شکایت از نوع حقوقی است !)

به این صورت است که سایت‌هایی که محتوای کپی شده در آنها وجود دارد با جریمه‌هایی مواجه می‌شوند. (که این جریمه می‌تواند خود را به شکل افت رتبه و رنکینگ وب سایت بروز دهد.)

نحوه ممانعت از تشخیص کپی بودن محتوا به وسیله‌ی کارشناس گوگل

در ابتدا بایستی گفت که بهترین عمل این است که در مجموع دست به کپی نزنیم. ولی حقیقت این است که علی رغم حجم زیاد محتوای انتشار یافته در وب کلیه‌ی این محتواها در قسمت‌هایی از خود شبه کپی از مقاله‌ای دیگر را در بر دارند و متخصصان گوگل نیز با این موضوع به خوبی آشنایی دارند.

در نتیجه جهت پیشگیری از کاهش رتبه به دلیل تشخیص درست گوگل مبنی بر کپی بودن محتوا، بایستی پس از ویرایش محتوای کپی شده و جایگزینی برخی لغات به جای لغات موجود در آن، برخی مطالب خارج از متن را به آن اضافه نموده و از دانسته‌های خود در این مباحث بهره ببریم.

بهترین راهکار به منظور حل مسئله‌ی محتوای شبه کپی

اگر می‌خواهید درباره مطلبی تحقیق کنید منابع خود را چند سایت مختلف قرار دهید و از آنها مطالب را انتخاب نمایید. ابتدا یک بار مطالب ارائه شده در آن را بخوانید و بعد با زبان نوشتاری خودتان مقاله را بنویسید. متنی را که تایپ نموده‌اید دوباره بخوانید و اشکالات آن را بگیرید. در انتها نیز برای تمایز بیشتر ایده‌های خود را به متن اضافه نمایید.

بدین صورت اولین شما چندین منبع دارید و مقاله جامع‌تری خواهید داشت و ثانیاً چون از خودتان خلاصه برداری نموده‌اید، دیگر به هیچ عنوان نمی‌توان کپی بودن آن را تشخیص داد چون در حقیقت قلم خود شماست!

برتری رقبا

این امکان وجود دارد که رقیبانی که بعضاً در برخی موارد از شما برتر هستند، کارتان را با مشکل مواجه کنند.

گوگل در حقیقت سایت‌ها را بر مبنای اصالت مطالب موجود در آنها رنک دهی می‌نماید و شما در صورتی که رنک دوم را نیز در اختیار داشته باشید، محتوایتان در مقایسه با رنکینگ یک از اصالت پایین‌تری برخوردار است، یا به تعریف دیگر تقلبی به شمار می‌آیند.

افت رتبه در نتیجه‌ی وجود رقیب برتر ایجاد نخواهد شد و برای سایتتان جریمه‌ای هم در نظر گرفته نخواهد شد. اما تمام سایتها و مدیرانشان نیز در پی داشتن رتبه برتر می‌باشند.

ارزیابی و تحلیل رقیب برتر

برای ارزیابی رقیب قوی‌تر به موارد زیر توجه نمایید:

جهت ارزیابی سایت‌هایی که رقیبان شما لینک آن را ارائه داده‌اند از Ranksignals استفاده نمایید.

ارزیابی کانال‌هایی که مربوط به شبکه‌های اجتماعی رقیبان شما می‌باشد را هرگز فراموش نکنید. (در ایران بیشتر تلگرام و اینستاگرام به عنوان شبکه‌های اجتماعی مطرح هستند.)

نکته: هدف از ارزیابی کانال‌های شبکه‌های اجتماعی رقبا، بررسی تعداد مخاطب، چگونگی محتوا گذاری، زمان بندی ثبت محتوا، چهارچوب مطالب ثبت شده در این شبکه‌ها و چگونگی برخورد با کاربران می‌باشد.

نحوه‌ی یکه تازی در میان سایتهای رقیب

روش کلاه سیاه: در این روش می‌توانید به همین نام شکایتی در گوگل برای سئو ارائه نمایید. هنگام ارزیابی و جمع بندی متخصصان گوگل از سایت رقیب می‌توانید از آن پیش بیافتید.
روش کلاه سفید: در این روش می‌توانید با الگو برداری از روشهای رقیب روش کارامدتری را در پیش بگیرید. برای نمونه در صورتی که رقیبتان در شبکه‌های اجتماعی مناسبت‌های متعدد را تبریک می‌گوید، شما سعی نمایید فهرست تاریخ تولد دنبال کننده‌های خودتان را در تقویمی که برای این منظور در نظر گرفته‌اید ثبت نمایید. بعد از آن برای هریک از آنها در تارخ تولد خودشان یک تبریک مناسب ارسال نمایید.
بروز مسئله در برخی صفحات سایت‌ها

از یاد نبرید که بعضی از مسائل در گوگل به عنوان تقلب شناسایی می‌شود و سایت مورد نظر ممکن است از میان نتایج جستجو به کلی حذف شود و یا در نهایت رنکینگ آن پایین می‌آید.

از جمله مشخص‌ترین و بر جسته‌ترین مشکلات و خطاها می‌توان به خطاهای 404 اشاره نمود که ممکن است در سایت رخ دهد. این خطاها در حد زیاد می‌تواند توسط گوگل به عنوان تقلب شناسایی شود. (تکنیک‌هایی وجود دارد که می‌توان با ساختن صفحات فیک گوگل را فریب داد اما بعداً گوگل با صفحه 404 مواجه می‌گردد.) با در نظر گرفتن این نکته که این خطاها تجربه‌های کاربری ناموفقی را در پی دارد، این نکت هرا مد نظر قرار دهید که تأثیر دو جانبه ی رنکینگ گوگل و عدم رضایت کاربران تسریع افت رتبه را در پی خواهد داشت.

نحوه شناسایی مشکلات و برطرف کردن آنها

در صورتی که سایتتان را در گوگل وبمستر ثبت نمایید، ارزیابی مشکلاتتان نظیر خطای 404 امکان پذیر خواهد بود. در این صورت است که به دنبال شناسایی لینک خطای 404 می‌توانید بر مشکل خود فائق آیید.

نکته‌ی مهم اینکه اگر لینک خطای 404 شما در سایت خارجی است و برقراری ارتباط با مدیر آن مشکل شما را رفع نکرد، با همان آدرس صفحه‌ای در سایتتان ایجاد نمایید ویا اینکه با هدایت دوباره‌ی آدرس آن به یک صفحه از سایت خود بر مشکلات چیره شوید.

حذف تعداد زیاد لینک

تصور نمایید که یک سایت جهت بالا بردن رنکینگ خود برای سی روز 9000 بک لینک خریداری می‌نماید؛ پس از به اتمام رسیدن این سی روز این سایت به طور ناگهانی با فقدان 9000 لینک ورودی خود مواجه می‌شود. آیا خود شما اگر به جای گوگل باشید به این مسئله شک نمی‌کنید؟؟؟ این مسئله تقلب در سایت را متبادر می‌کند و به همین دلیل است که ما خودمان همواره توصیه می‌کنیم که مشتریان خرید بک لینک را به صورت سه ماه به بالا انجام دهند و برای آن تخفیف ویژه‌ای در نظر می‌گیریم.

در پی از دست دادن تعداد زیادی لینک، گوگل متوجه می‌شود که شما بک لینک را خریداری نموده‌اید و رنکینگ شما را به یکباره کاهش می‌دهد.

اینکه ما در مقالات گوناگون شما را از خریداری لینک و درج لینک در کامنت سایت‌های نامرتبط بر حذر می‌داریم، به خاطر همین موضوع است. دلیل آن نیز این است که حتی اگر گوگل در آغاز مشکلی با خریداری لینک از جانب شما نداشته باشد، بعد از حذف لینک‌ها متوجه تقلب شده و این موضوع، کاهش رتبه سایت شما را در پی خواهد داشت.

نحوه‌ی ممانعت از کاهش رنکینگ به علت خریداری لینک

در قراردادی که امضا می‌کنید در زمان ایجاد پست مهمان قید عدم حذف لینک برای مدت طولانی را فراموش نکنید.
عدم خریداری لینک از فروشندگان نامعتبر
امضای قرارداد طولانی مدت در قبال تبلیغ با سایت مربوطه
عدم ایجاد لینک در سایت‌های اسپم به دلیل حذف ناگهانی تمامی لینک‌ها
درخواست از سایت حذف کننده‌ی لینک برای ایجاد دوباره‌ی آن‌ها به همان شکل قبلی

آپدیت الگوریتم‌های گوگل

در پاره‌ای از موارد ممکن است کاری که شما انجام می‌دهید تقلب محسوب نشود اما بعد از به روز رسانی گوگل خلاف آن رخ دهد. به زبان ساده شما در حال حاضر یک تکنیک خاص دارید که واقعاً هم جواب می‌دهد! اما نمی‌توان گفت که همین تکنیک سال بعد هم به همین شکل برایتان کار خواهد کرد! (چند مورد از سئوکاران که دوستان ما بودند در سال 1395 به دنبال یکی از آپدیت‌های گوگل واقعاً درمانده گشتند و از ما کمک خواستند!)

اگر شما سئوکار هستید، حتماً می دانید که آپدیت الگوریتم‌های گوگل مسائل بسیاری برای سایتها به دنبال دارد. اغلب سایت‌هایی که تعداد لغات کلیدی در مطالب خود جهت رنکینگ بهتر در گوگل را به کار می‌بردند، پس از آپدیت الگوریتم گوگل به انتهای رنکینگ منتقل شدند.

نحوه‌ی رهایی از به روزسانی الگوریتم‌های گوگل

برای ما ایرانیان، یکی از جالب‌ترین کارها مهندسی معکوس است. به عبارت دیگر دانستن نگرش برنامه نویسان گوگل برای الگوریتم‌ها می‌تواند بهترین راهکار باشد. بدیهی است که برنامه نویسان گوگل، سایت‌هایی که جذابیت خوبی برای مخاطب دارند را رتبه‌ای بهتر و دیگر سایتها را در رنکینگی پایینتر قرار می‌دهد.

در نتیجه برای جلوگیری از تشخصیص تقلبی بودن محتوای سایتمان توسط گوگل، بایستی برنامه‌های جذابی را در نظر بگیریم و سپس در فضای مجازی به تبلیغ آنها بپردازیم. بعد از آن به وسیله‌ی CTA یا همان دکمه Call To Action که دکمه و لینکی با عنوان جذاب جهت ترغیب کاربر جهت انجام کاری می‌باشد، کاربران خود را به انتشار مطالب خود در فضای مجازی تشویق نماییم.

درجه پیچیدگی الگوریتم‌های گوگل به هیچ عنوان اهمیتی ندارد. از یاد نبرید سایتی که محتوای همه کس پسند دارد مطمئنا طرفداران پرو پا قرص بی شماری خواهد داشت که رنکینگ سایت را پی در پی افزایش و ارتقا خواهد داد.

نحوه شناسایی تقلب توسط گوگل

علاوه بر روش‌هایی که در بالا ذکر شد سایر روشهای شناسایی تقلب در زیر آمده است:

1- تشخیص تقلب به وسیله‌ی الگورتیم گوگل پاندا

فعالیت این الگوریتم به گونه‌ای است که به محتوا حساس است. از جمله موضوعاتی که این الگوریتم مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد، می‌توان به مطالب دارای کیفیت پایین، مطالب بی اهمیت و بی ارزش، مطالب کپی، محتوای متفاوت برای موتور جستجو و مخاطب اشاره نمود.

نحوه تشخیص تقلب توسط الگوریتم گوگل پاندا

این که پاندا در صدد یافتن محتوای بی کیفیت و تنزل آن است را همه می‌دانند! اما پاندا چگونه این کار را انجام می‌دهد؟؟ بگذارید شگردهایی از آن را برایتان بازگو نماییم:

الف- نسبت کد به محتوا

در صفحه‌ای که کدها از مطالب بیشترند یا نسبت میان آنها حدود یک باشد، مطالب موجود در آن صفحه بی کیفیت ارزیابی می‌شوند. هنگامی که در کد نویسی خود از به میزان زیادی از جدول استفاده کرده باشید، صفحه شما از محتوای متنی با حجم مناسب برخوردار نیست.

پس یادتان نرود که در طراحی سایت تا جایی که می‌توانید حجم کدها را پایین بیاورید!

شبکه بندی بوت استرپ و میزان تولید کد در آن

افرادی که می‌خواهند از جدول کمتر استفاده نمایند سعی می‌کنند جداول درون صفحات خود را با بوت استرپ ایجاد نمایند. این عمل نیز میزان کد را کاهش نخواهد داد.

شما می‌توانید از جداول استفاده نمایید، اما این نکته را نیز در نظر بگیرید که مطالب محتوایی هم در خارج از جدول استفاده کنید تا نسبت کد به متن در حدی معقول باقی بماند.

ب- جستجوی مخاطب برای یک واژه و عدم یافتن مطالبی مرتبط با آن در سایت و صفحات شما

از جمله پر درآمدترین راه کارهای سئو کلاه سیاه می‌توان به سئو کردن خرید لینک سایت جهت محتوایی که واقعاً در آن وجود ندارد اشاره نمود که به راحتی امکان پذیر می‌باشد. (این که می گوییم پردرآمد دلیلش این است که برخی سئوکارانی که با ما کار می‌کنند، خودشان می گویند که توانسته‌اند تا ماهی 10 میلیون تومان هم از این روش کسب درآمد نمایند!)

طریقه پی بردن گوگل پاندا به تقلبی بودن این صفحات، محاسبه زمان وارد شدن کاربر به سایت و زمان باقی ماندن در آن و نیز زمان خروج از آن می‌باشد.

بعضی از سایت‌ها به منظور ممانعت از این روش راهکاری را به کار می‌بندند که در آن، لینک‌های مد نظرشان را داخل یک پاپ آپ پنهان می‌نمایند که در سایت‌های برخوردار از رتبه‌ی بالا در گوگل وجود دارد. این نکته را هم فراموش نکنید که این عمل خیلی سریع مورد شناسایی گوگل قرار گرفته و مجازاتهایی نیز برای آن در نظر گرفته می‌شود.

در صورتی که مطالب و محتوای کاربردی و مناسبی در صفحاتتان منتشر نمایید، کاربران برای تحقیق درباره‌ی یک لغت خاص نیز به سایت شما ارجاع می‌شوند.

ج- محتوا و مطالب بی محتوا

تصور نمایید که در باره لغت «اورانیوم غنی شده» سرچ می‌کنید، در میان لینک‌های ارائه شده یک لینک را انتخاب می‌نماییم و در لینکی که باز کرده‌اید صفحه‌ای نمایان می‌شود که تنهایک پاراگراف در آن وجود دارد، در این صورت بدون معطلی آن صفحه را ترک خواهید نمود.

اگرچه گوگل در این باره هیچ اظهار نظری نمی‌کند، اما تجربه ما همیشه نشان داده است که محتواهای اندک بسیار بازدهی بدی دارند! (خود ما یک مورد سایت داشتیم که همه محتواها 100 کلمه ای بودند و هرگز پیشرفت نکرد!)

تجربه همچنین ثابت کرده است که مطالب و محتوای مفید و کارا از نظر گوگل 2000 کلمه می‌باشد. ولی در صورتی که محتوای در نظر گرفته از جانب شما اندک باشد اما افراد و کاربران بسیاری به تارنمای شما مراجعه نموده و به مدت طولانی در آن باقی بمانند، گوگل هیچ جریمه‌ای در نظر نخواهد گرفت. (چگونه می‌خواهید این کار را انجام دهید؟!)

این موضوع را نیز در نظر بگیرید که محتوای سایت شما پایین‌تر از 330 کلمه نباشد.

هم چنین مطالب بی سر و ته که هیچ چیزی را به مخاطب منتقل نمی کند ننویسید! مثلا به شخصی می گوییم که درباره «تقلب در سئو» یک مقاله بنویسد و او می نویسد:

«تقلب در سئو اصولا خیلی بد است! یعنی این که ما بیاییم در سئو تقلب کنیم خوب نیست! پس نمی توان آن را کار درستی دانست ! ولی همین کار را از طرفی نمی توان گفت که مثلا مثل کشتن انسان است! یعنی بهتر است در سئو تقلب کنیم تا این که برویم که کسی را بکشیم! اما اگر بیکار بودیم در سئو تقلب کنیم هم بد نیست ….»

محتوای بالا، محتوای «صد من یک غاز» یا به اصلاح «چرت و پرت» محسوب گشته و اکیدا توصیه می کنیم از انتشار این گونه خزعبلات در وب سایت خود خودداری فرمایید! چرا که پاندا از این گونه محتوا اصلا خوشش نخواهد آمد!!

2- شناسایی تقلب به وسیله‌ی الگوریتم گوگل پنگوئن

تقلب‌هایی که با لغات عمده مرتبط هستند، به وسیله‌ی این الگوریتم با جریمه روبه رو می‌شوند.

موارد مورد بررسی از جانب الگوریتم گوگل پنگوئن به منظور تشخیص تقلب

  • تعداد لغات کلیدی در آدرس صفحه
  • تعداد لغات کلیدی در تگ‌های em و strong
  • تعداد لغات کلیدی در درون متن
  • تعداد لغات کلیدی در عنوان صفحه
  • تعداد لغات کلیدی در متای توضیحات
  • تعداد لغات کلیدی و مکان آن در تیترهای مقاله

3- استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار جهت تشخیص تقلب در سئو

این مورد البته اهمیت خیلی خیلی زیادی هم ندارد! (پاندا و پنگوئن معمولاً معروف‌تر هستند) موارد مورد بررسی توسط این الگوریتم را می‌توانید در ذیل مشاهده نمایید:

  • تعداد و عنوان لینک‌های خروجی
  • تعداد و عنوان لینک‌های ورودی
  • محتوا و مطالب سایت لینک دهنده
  • محتوا و مطالب سایت لینک گیرنده

نتیجه گیری

حتماً تاکنون در مدرسه و دانشگاه تقلب کرده‌اید و می دانید که اگر در تقلب حرفه‌ای باشید هم امکان گیر افتادنتان وجود دارد. در نتیجه به جای برنامه ریزی برای تقلب بهتر و سئو کلاه سیاه می‌توانید با شرکتهای متعدد سئو همکاری نمایید تا به وسیله‌ی بازاریابی برای مطالب ارائه شده در سایتتان، بازدیدکنندگان و کاربران سایت مورد نظر را ارتقا دهد. در نقطه مقابل سئو کلاه سیاه سئو کلاه سفید وجود دارد که رنکینگ سایتتان را در سطحی مطلوب حفظ می‌کند.

6 دیدگاه دربارهٔ «تشخیص تقلب در سئو (محتوای سایت) به وسیله‌ی گوگل»

  1. سلام
    گوگل به مهمترین چیزی که اهمیت می دهد : مدت زمان حضور کاربر در صفحه هست. صفحاتی وجود دارد که فقط عکس یک جدول در آن وجود دارد اما چون کاربران اطلاعات این جدول را در مدت زیادی مطالعه می کنند بنابرین گوگل این صفحه را مهم تشخیص می دهد.
    بقیه موارد اهمیت کمی دارد

  2. حذف تعداد زیاد بک لینک بد جوری به رتبه سایت من ضربه زد، من از یه سایت تبلیغاتی بک لینک خریده بودم که چون بک لینک رو در سایدبار گذاشته بود تعداد بک لینکهایی که به سایتم داده بود خیلی زیاد شده بود
    به خاطر هزینه زیادی که هر بار برای تمدید باید میدادم و نتونستم بدم، به محض اینکه بک لینکهارو تمدید نکردم و حذف شدن رتبه سایتم پایین اومد، حتی بیشتر از زمانی که هنوز بک لینک نخریده بودم.
    به نظرم بک لینک اگر دائمی نباشه و احتیاج به تمدید داشته باشه فقط باعث دردسر میشه، چون باید مدام برای تمدیدش هزینه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *