لینک سازی چیست؟ حتما می دانید که در هر وب سایت از انواع لینک سازی استفاده می شود. لینک سازی می تواند به صورت داخلی و خارجی انجام شود. اما در این نوشتار می خواهیم اساسا به این موضوع بپردازیم که لینک سازی داخلی چیست و چگونه باید لینک داخلی را به صورت بهینه برای سایت ایجاد نماییم. هم چنین به بررسی نکات جانبی مهمی درباره لینک سازی داخلی سایت خواهیم پرداخت.
به طول کلی لینک سازی ارتباط دادن بین دو صفحه وبسایت را می گویند خواه داخل همان سایت باشد و یا به سایت دیگر پیوند داده شده باشد. لینک سازی همان نقشه و به نوعی روش میانبری است که در دست یابی سریع و راحت تر به مطلب موردنظر و محتوای جستجو شده کمک می کند.
لینک سازی خارجی چیست؟
لینک سازی خارجی به این صورت است که پیوند دهی از داخل صفحات یک سایت به صفحاتی در سایت دیگر صورت می گیرد. به طور مثال در اینجا به صفحه Link building از سایت ویکی پدیا ارجاع می دهیم.
لینک سازی داخلی چیست؟
هرگاه در یک صفحه از سایت لینکی برای پیوند به صفحه دیگر در همان سایت وجود داشته باشد لینک سازی داخلی صورت گرفته است. مثلا ما در اینجا به صفحه خرید بک لینک که همان صفحه نخست وبسایت است، ارجاع می دهیم. لینک سازی داخلی یکی از روش های لینک سازی است که برای کاربران و استفاده کنندگان از سایت ها بسیار مفید خواهد بود. لینک سازی به مرور در بهبود موتورهای جستجو و دست یابی راحت تر به محتوای موردنیاز نقش پر رنگی خواهد داشت.
لینک سازی داخلی نشان می دهد که شما به عنوان ادمین یک سایت، کاربران و مخاطبین سایت خود را به چه صفحه ای از سایت راهنمایی کرده و ارجاع دهید.
همچنین لینک هایی که در قسمت هایی مثل فوتر، نوار منو و ساید بار وجود دارند نیز در دسته لینک های داخلی قرار دارند. پس شدیدا به منوهای خود اهمیت دهید.
لینک سازی داخلی به چه صورتی انجام می شود؟
لینک سازی داخلی باید به شکل اصولی و مورد تایید گوگل انجام شود تا تاثیرگذار باشد. برای این منظور حتما باید از عباراتی که مرتبط و مناسب باشد – انکرتکست – استفاده کنید تا گوگل بتواند ارتباط لینک و سایت را به درستی تشخیص دهد.
هرچقدر لینک سازی داخلی به درستی انجام شود باعث می شود کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت شما حضور داشته باشد و در نهایت باعث بهبود سئوی سایت شما نیز خواهد شد. در واقع هر چقدر کاربران مدت زمان بیشتری را در سایت سپری کند به این معناست که مطالب مفیدتری را در اختیار کاربران قرار داده اید و گوگل به پاس این کار، رتبه سایت را بهبود می بخشد و در موتورهای جستجو نیز سایت شما رتبه بهتری خواهد داشت.
باید ها و نباید های لینک سازی داخلی سایت
در مورد لینک داخلی این نکات را حتما مد نظر قرار دهید:
- لینک سازی بهتر است به طور منظم و پیوسته انجام شود تا اینکه یکی دوبار از آن استفاده کنید.
- کار کردن روی کیفیت لینک ها خیلی بهتر از کمیت شان می باشد. استفاده از جملات کوتاه نیز در بهبود کیفیت تاثیرگذار خواهد بود.
- استفاده از لینک های غیر مرتبط و اسپم را فراموش کنید و به جای آن کلمات کلیدی و مهم را به کار ببرید.
- در لینک سازی باید علاقه مندی های کاربران و مخاطبان سایت را در اولویت قرار دهید.
- همیشه بهتر است از محتوای بکر و منحصر به فرد استفاده کنید زیرا هرچه مطالب جدیدتر باشد رتبه سایت نیز بهتر خواهد شد.
انواع لینک سازی داخلی (آموزش لینک سازی داخلی)
لینک های داخلی در انواع مختلفی وجود دارند. از لینک سازی داخلی می توان در صفحات اصلی سایت و همچنین در پست گذاری ها استفاده نمود. در این جا به گونه مختصر به اموزش لینک سازی داخلی برای شما علاقه مندان خواهیم پرداخت:
پیوند متنی
پیوند داخلی به این موارد محدود نمی شود و نوع دیگری نیز وجود دارد که به آن پیوند متنی می گویند. پیوند متنی را می توان به محتوایی که دارید اضافه کنید.
مثال: سون بک لینک یک پیوند متنی است یعنی شما یک لینک متنی ایجاد کرده اید که با کلیک روی این متن به صفحه اصلی سایت ما هدایت خواهید شد.
پیوند متنی بهترین راه برای هدایت کاربران به سوی مطالب مفید و مرتبط با موضوع موردنظرشان می باشد. با استفاده از پیوندهای متنی می توان سرعت موتورهای جستجو را در جهت یافتن عناوین و صفحات موردنیاز بهبود بخشید. هرچقدر پیوندهای داخلی مفید تری را به کار ببرید برای سئوی سایت تان بهتر خواهد بود. پیوندهای متنی خود شامل دو نوع زیر هستند:
الف) پیوند دستی
پیوندهای دستی متداول ترین پیوندهای داخلی سایت هستند. این لینک سازی همان طور که از نامش مشخص است دستی و بدون استفاده از کدنویسی خاص و یا به کار بردن افزونه ای می توان از آن استفاده کرد.
بسیاری می پرسند که چگونه لینک سازی داخلی انجام دهیم؟ خب در این موارد شما به صورت دستی از صفحات مختلف سایت خود به صفحه هدف لینک می دهید. مثلا اگر می خواهید با کلمه «خرید بلیط هواپیما» یک صفحه خاص خود را بالا بیاورید، کافی است که از صفحات مختلف سایت با این عبارت به صفحه هدف لینک داخلی ایجاد کنید.
ب) پیوند اتوماتیک
این نوع لینک سازی برخلاف روش دستی به شکل اتوماتیک صورت می گیرد. برای این منظور با استفاده از افزونه های لازم و یا از طریق کد و برنامه نویسی کلمات کلیدی لازم را به شکل لینک در سایت به نمایش می گذارد. خرید افزونه Interlinks Manager یکی از پلاگین های مرتبط برای این کار است که به صورت اتوماتیک کار می کند.
شاید بتوان از این افزونه interlinks manager به عنوان مهم ترین افزونه در زمینه لینک داخلی در وردپرس نام برد. نحوه کار با این افزونه بسیار راحت است. کافی است که شما تعدادی انکرتکست و لندینگ پیج به این افزونه بدهید. خود این افزونه به صورت کاملا خودکار هرجا که آن عبارت را به کار برده باشید برای شما لینک سازی را انجام خواهد داد.
در تصویر بالا نمایی از این افزونه را مشاهده می کنید که به سادگی کیوردها و صفحات تارگت مشخص شده اند. هم چنین می توانید مشخص کنید که مثلا در هر صفحه چند عدد لینک از هر کلمه کلیدی قرار بگیرد. مثلا اگر Max Number AIL را عدد 2 تنظیم کنید و در یک مقاله ده بار کلمه کلیدی «خرید بلیت هواپیما» را بیاورید، این افزونه تنها دو کلمه کلیدی نخست را لینک می کند.
سوال: ایا افزونه interlinks manager واقعا کار می کند؟
پاسخ: بله در مواردی که ما آزمایش کردیم این افزونه واقعا برای سئو معجزه آسا عمل می کند و فقط یک مشکل در مورد این افزونه وجود دارد. آن هم این است که این افزونه دیگر جزئی از سایت شما خواهد شد. یعنی دیگر هرگز نمی توانید این افزونه را غیرفعال کنید چرا که با این کار ممکن است که رتبه خود را از دست بدهید.
پیوند عکسی
این نوع لینک سازی هم برای لینک سازی عکس ها کاربرد دارد. برای هر عکس یک لینک قرار دارد که معمولا با انکر تکست نام تصویر می باشد و یکی از روش های لینک سازی موثر است و با کلیک روی آن علاوه بر نام عکس، توضیحات بیشتری در خصوص عکس داده می شود. در پیوندهای عکسی نام جایگزین یا همان alt نقش انکرتکست را ایفا می کند.
به عنوان مثال عکس زیر یک نوع پیوند عکسی است که شما با انکرتکست «سون بک لینک» به صفحه نخست سایت ما هدایت خواهد نمود:
انکر تکست یا متن لنگر چیست؟
شاید تا به حال واژه انکر تکست (Anchor text) به گوشتان خورده باشد. در نوشتار انکر تکست چیست دقیقا به تشریح کامل آن پرداختیم. انکر تسکت به کلمات کلیدی و مرتبط با موضوعی گفته می شود که به رنگ دیگری (معمولا آبی) در یک سایت وجود دارند که بولد (Bold) شده و زیر آن ها خط کشیده شده است.
انکر تکست درواقع بخش قابل کلیک است که به صورت متنی به وجود آمده و به رنگ دیگر قابل مشاهده است.
انکر تکست در واقع پیوند هایی است که شما را به صفحات دیگر مرتبط با کلمه کلیدی و موضوع مورد نظر هدایت می کند. نکته ای که مطرح است این سات که برای استفاده از انکر تکست حتما باید از واژه ها و کلمات کلیدی مرتبط استفاده شود در غیر این صورت نتیجه عکس خواهد داشت و آمار بازدید سایت و در نهایت رتبه و سئوی سایت شما به شدت افت می کند.
علت نام گذاری انکر تکست که به معنای متن لنگر می باشد به دلیل ویژگی اتصال دهندگی لنگر بین دو کشتی است.
انواع انکر تکست؟
انکر تکست انواع گوناگونی دارد و استفاده از انواع مختلف آن باید به صورت متعادل انجام شود.
برای مثال برای استفاده از انکر تکست می توان از کلماتی که برند و شناخته شده اند استفاده نمود مانند برند یک شرکت مطرح. همچنین می توان از جملات کوتاهی که در آن از نام برند مدنظر به کار رفته است استفاده نمود.
انکر تکست می تواند کلمات عمومی مثل “بیشتر بخوانید”، “ادامه مطلب”، “توضیحات بیشتر” و… نیز باشد. البته بهتر است در استفاده از این نوع انکر تکست ها زیاده روی نکنید.
چرا استفاده از انکر تکست و لینک سازی داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است؟
همان طور که گفتیم لینک سازی داخلی به دلیل بهبود رتبه و سئوی سایت تان از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچقدر از تعداد لینک های بیشتری در سایت خود استفاده کنید (البته به شرطی که به شکل اصولی و درست باشد) رتبه بهتری در موتورهای جستجوی گوگل خواهید داشت. زیرا یکی از مهم ترین میار های گوگل برای رتبه بندی سایت ها تعداد لینک موجود در سایت می باشد. این کار شما در نهایت برای بیشتر دیده شدن سایت تان خواهد شد. البته فراموش نشود این کار باید درست و حرفه ای انجام گیرد و صرفا استفاده از لینک داخلی به تعداد زیاد موجب بهبود سایت شما نخواهد شد پس حتما به بالابردن کیفیت لینک ها توجه کنید.
جریمه گوگل در لینک های داخلی
اگر با الگوریتم های گوگل آشنایی داشته باشید باید بدانید که الگوریتم پنگوئن وظیفه تشخیص لینک های خارجی اسپم و نامرتبط را به عهده دارد و در صورتی که از لینک های بی کیفیت و اسپم استفاده کرده باشید توسط گوگل جریمه خواهید شد و به مرور رتبه سایت شما به شدت پایین آمده و سایت شما در موتورهای جستجو دیده نخواهد شد. اما خبر خوب اینجاست که در مورد لینک های داخلی اصلا جریمه گوگل نداریم!
حتما تعجب کرده اید اما مدیر گوگل در این مقاله خودش گفته است که ما هیچ گونه پنالتی و جریمه گوگل مرتبط با لینک داخلی نداریم! (البته این یک امر کاملا طبیعی است چون مثلا سایت ویکی پیدا کلا به شدت از لینک های داخلی استفاده کرده است که اگر این گونه بود تا به حال بایستی حتما پنالتی می شد!) متن اصلی خبر:
Gary Illyes from Google in his Reddit AMA said that Google does not have an internal linking over optimization penalty.
پس تا دلتان می خواهد در لینک های داخلی از کلمات کلیدی استفاده کنید. یعنی اگر کلمه کلیدی شما «خرید بلیط هواپیما» است شما اجازه دارید که از کل صفحات سایتتان به صفحه مربوطه لینک داخلی ارسال کنید.
استفاده از یک هرم یا درخت به عنوان ساختاری ایده آل در لینک سازی
لینک سازی داخلی بهتر است به شکلی هرم گونه باشد. ساختار هرمی به این صورت است که ابتدای سایت و صفحه اصلی در نوک هرم قرار بگیرد و با افزایش سطح هرم دسترسی به سایر قسمت های داخلی سایت راحت تر و سریع تر انجام گیرد.
استفاده از این ساختار در صورتی که به درستی انجام شود در کیفیت سایت شما تاثیر شگفت انگیزی خواهد داشت. ترتیب قرار گیری ساختار هرم باید به شکلی باشد که دسته های فرعی و جزئی تر در پایین هرم قرار بگیرد.
بنابراین نوک هرم (ریشه درخت) باید تعیین کننده موضوع و محتوای اصلی سایت را شامل شود تا به وسیله آن بتوان به محتواهای مرتبط و جزئی تر دست یافت.
تصویر فوق لینک سازی هرمی را به صورت ایده آل نشان می دهد. همان گونه که مشاهده می کنید در راس هرم صفحه نخست سپس صفحات کتگوری یا دسته بندی و در نهایت سایر صفحات قرار دارند.
عالی چقدر دنبال این افزونه گشتم
درست کردن ساختار لینک های داخلی نسبت به درست کردن خود محتواها از من بیشتر وقت گرفت
درمورد استراتژی برای ساختن لینک هم مطلبی دارین؟ مثلا چطور مطالب مهم رو انتخاب کنیم یا چقدر لینک بهش بدیم؟
لینک های داخلی خب یه مقداری باید روش زیاد وقت گذاشت چون انکرتکست های مختلفی دارن
تعداد لینک های داخلی محدودیتی نداره ؟
لینک داخلی ساختن هم زمان خیلی میبره هم وقت و انرژی ولی باید حسابی روش کار کرد
ممنون از سایت خوب شما من بیشتر تکنیک هی سئو را از سایت شما یاد گرفتم و خیلی هم موفق بودم
مطالب بسیار عالی بود تشکر از سایت بسیار خوب شما
اینتر لینک فوق العادس
من یه سایت داشتم از وقتی روی همین لینک های داخلیش کار کردم میتونم بگم بیست درصد کلیک خور بیشتری داشتم
لینک سازی داخلی به نظر من واقعا یک مهارت هست چون کار بسیار طاقت فرسا و مشکل سازیه
عالی بود
خیلی ممنون از محتوای خوبتون. به نظر من لینکسازی داخلی اگر به خوبی رعایت بشه میتونه هزینه های سئو رو تا حد خیلی خوبی کاهش بده
من دارم روی یه سایتی کار میکنم و در واقع یه جور پروژه هست که استاد سئوکارم اصرار داره که فقط روی تولید محتوا کار کنم و هر موقع تعداد محتوا زیاد شد روی لینک سازی داخلی کار کنم میخواستم نظر شما رو هم بدونم آیا برای لینک سازی داخلی باید به تعداد محتوای خاصی برسیم؟
عالی
بسیار عالی
بسیار مفید و آموزنده